Wij vinden jou en je welzijn belangrijk. We realiseren ons dat studeren soms zwaar kan zijn, en dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Gelukkig zijn er diensten waar je gebruik van kunt maken als je behoefte hebt aan ondersteuning. Enkele van de initiatieven zijn hieronder opgesomd. Zo kun je een afspraak inplannen met een van RSM's studieadviseurs, lid worden van een studentenpanel, of met iemand praten die naar je luistert via de hulplijn.


Ook kunnen er verschillende factoren zijn die jouw studie beïnvloeden, denk aan: stress, gewoonten, dag- en nachtritme, (digitaal) samenwerken, eenzaamheid, plannen en uitstelgedrag, mindfulness of doelen en waarden. Voor al deze factoren bestaan er initiatieven om de negatieve effecten ervan te tackelen, en deze factoren weer een positieve invloed op jezelf en je studie te laten hebben. 


Hieronder vind je een overzicht van de verschillende initiatieven die de universiteit biedt om je te ondersteunen tijdens je studie, je persoonlijke welzijn te behouden en/of verbeteren en plekken waar je hulp kan vinden tijdens persoonlijke omstandigheden.


Overzicht initiatieven

  • Wellbeing Wednesday
  • Are you OK out there?
  • Siggie online coaching
  • Boost je welzijn
  • Students' Helpline
  • Student Living Room
  • Student Panel
  • Erasmus Walks
  • Advies en counseling van RSM & de EUR


Wellbeing Wednesday

"Wellbeing Wednesday" is een initiatief van RSM's studieadviseurs om te reflecteren en vooruit te kijken welke factoren jouw studie beïnvloeden, en hoe je deze positief kunt veranderen. Tijdens deze afspraak van 30 minuten ga je brainstormen over - kleine of grotere - stappen die jij kunt zetten om jouw studie positief te beïnvloeden. Maak hier een afspraak voor Wellbeing Wednesday. 


Are you OK out there?

In het welzijnsprogramma van de EUR "Are you OK out there?" vind je diensten die je leren omgaan met gevoelens van eenzaamheid en stress tot het vergroten van je motivatie om te studeren. Ook vind je hier informatie, activiteiten, evidence-based oefeningen en tips om verschillende aspecten binnen je welzijn te verbeteren. 


Siggie online coaching 

Er is gratis persoonlijke online coaching beschikbaar voor studenten aan de EUR. De ervaren coaches en psychologen van Siggie weten wat ze moeten doen tegen stress, eenzaamheid, verschillende soorten angst en meer. Siggie maakt deel uit van een externe organisatie genaamd Mentaal Beter die niet aan de universiteit is gekoppeld. Het is een veilige en anonieme plek om hulp te krijgen. Lees meer over Siggie


Boost je welzijn

Ontspannen naast het studeren is ontzettend belangrijk, zodat je niet uitgeput raakt en weer nieuwe energie krijgt! RSM's studieadviseurs houden een pagina bij die maandelijks geüpdatet wordt met verschillende activiteiten om te ontspannen naast het studeren. Of je nou van muziek, sport, of kunst houdt, er is voor ieder wat wils! Houd deze pagina in de gaten voor de leukste activiteiten in Rotterdam en op de EUR. 


Students' Helpline

Wil je chatten met medestudenten voor advies, doorverwezen worden naar goede bronnen van professionele ondersteuning of wil je gewoon een luisterend oor? Je peer supporters zijn er voor jou. Chat met een van jouw peer supporters.


Student Living Room

De Student Living Room is een informele plek waar je contact met andere studenten kunt leggen om te ontspannen, of om deel te nemen aan een breed scala aan welzijn gerelateerde activiteiten. Kom naar de Living Room.


Student Panel

De EUR ontwikkelt een welzijnsapp waarmee studenten kunnen leren omgaan met de uitdagingen van het universitaire leven. We hebben jou nodig om ons te helpen een product te maken dat past bij jouw behoeften en wensen! Je kunt ons helpen door de app te testen en jouw feedback te geven. Sluit je aan bij ons studentenpanel.


Erasmus Walks

Heb je behoefte aan een wandeling en een leuk gesprek? Schrijf je dan in voor Erasmus Walks, een initiatief en samenwerking met Frisse Gedachtes. Woon je niet in Rotterdam, dan kun je je ook aanmelden om een medestudent te bellen. Erasmus Walks


Advies en counseling van RSM & de EUR 

Houd er rekening mee dat als je ondersteuning of advies nodig hebt over een aspect van je studieprogramma, je per e-mail of telefoon contact kunt opnemen met je studieadviseur, of online een afspraak kunt maken. Dit doe je via deze pagina.

Voor vragen over niet-studiegerelateerde zaken, contacteer contact advies en begeleiding van de EUR. Je kunt contact met hen opnemen wanneer je bezorgd bent over:


Wat voor ondersteuning je ook nodig hebt, er is altijd een oplossing en iemand die klaarstaat om jou te helpen.