Wij vinden jou en je welzijn belangrijk. We realiseren ons dat dit moeilijke tijden zijn. Gelukkig zijn er diensten waar je gebruik van kunt maken als je behoefte hebt aan ondersteuning.

Diensten die je leren omgaan met gevoelens van eenzaamheid en stress tot het vergroten van je motivatie om te studeren. Je vindt ze in het welzijnsprogramma van de EUR "Are you OK out there?"

Enkele van de initiatieven zijn hieronder opgesomd. Zo kun je lid worden van een studentenpanel, met iemand praten die naar je luistert via de hulplijn, of deelnemen aan diverse sociale evenementen.

Ook kunnen er verschillende factoren zijn die jouw studie beïnvloeden, denk aan: stress, gewoonten, dag- en nachtritme, digitaal (samen)werken, eenzaamheid, plannen en uitstelgedrag, mindfulness, doelen en waarden. Als jij eens wil reflecteren en vooruitkijken welke factoren jij kunt veranderen, maak dan een afspraak (30 min.) voor "Wellbeing Wednesday". 

Siggie online coaching 

Er is gratis persoonlijke online coaching beschikbaar voor studenten aan de EUR. De ervaren coaches en psychologen van Siggie weten wat ze moeten doen tegen stress, eenzaamheid, verschillende soorten angst en meer. Siggie maakt deel uit van een externe organisatie genaamd Mentaal Beter die niet aan de universiteit is gekoppeld. Het is een veilige en anonieme plek om hulp te krijgen.

Lees meer over Siggie

Boost your well-being 

Vind informatie, activiteiten, evidence-based oefeningen en tips over verschillende aspecten binnen welzijn.

Vind meer praktische welzijn tips

Students’ Helpline 

Wil je chatten met medestudenten voor advies, doorverwezen worden naar goede bronnen van professionele ondersteuning of wil je gewoon een luisterend oor? Je peer supporters zijn er voor jou.

Chat met een van jouw peer supporters

Stayfine hulplijn: Corona hulplijn voor jongeren na angst en depressie

Student Living Room 

De Student Living Room is een informele plek waar je contact met andere studenten kunt leggen om te ontspannen, of om deel te nemen aan een breed scala aan welzijn gerelateerde activiteiten.

Kom naar de Living Room

Student panel 

De EUR ontwikkelt een welzijnsapp waarmee studenten kunnen leren omgaan met de uitdagingen van het universitaire leven. We hebben jou nodig om ons te helpen een product te maken dat past bij jouw behoeften en wensen! Je kunt ons helpen door de app te testen en jouw feedback te geven.

Sluit je aan bij ons studentenpanel

Erasmus Walks 

Heb je behoefte aan een wandeling en een leuk gesprek? Schrijf je dan in voor Erasmus Walks, een initiatief en samenwerking met Frisse Gedachtes. Woon je niet in Rotterdam, dan kun je je ook aanmelden om een medestudent te bellen.

Erasmus Walks

Advice and counselling from RSM and EUR 

Houd er rekening mee dat als je ondersteuning of advies nodig hebt over een aspect van je studieprogramma, je per e-mail of telefoon contact kunt opnemen met je studieadviseur, of online een afspraak kunt maken. Dit doe je via www.rsm.nl/studieadvies.

Voor vragen over niet-studiegerelateerde zaken, contacteer contact advies en begeleiding van de EUR. Je kunt contact met hen opnemen wanneer je bezorgd bent over:

Juridische en financiële problemen (studentenbegeleider)

Mentale gezondheidsproblemen zoals stress of uitstelgedrag (studentenpsycholoog)

Ongepast gedrag of ongepaste omstandigheden (vertrouwenspersoon)

Zorgen over studiekeuze (studie switch workshop)

Spiritueel welzijn: motivatieproblemen, omgaan met teleurstellingen of verlies (spirituele begeleider)

Een functionele beperking dat je studie hindert (SMF team)

Het is een moeilijke tijd, maar weet dat er altijd iemand is om mee te praten.