Studeren aan de universiteit is anders dan leren op de middelbare school. Niet alleen ligt het tempo hoger en is er (veel) meer stof om te ‘leren’, de stof is veelomvattend en meer zelfstudie is vereist. Studeren verlangt dan ook een nieuwe aanpak van je, goede studievaardigheden zijn belangrijk. Daarnaast vereist studeren goede time-management en planning skills.

Begeleiding bij studievaardigheden

Workshops

Op EUR niveau worden diverse trainingen en workshops aangeboden om je bij je studie te ondersteunen. Kijk op deze pagina voor het actuele aanbod in het Nederlands, en hier voor het Engelstalige aanbod. 


Individuele begeleiding

Uiteraard kun je bij ons terecht voor individuele begeleiding bij het verbeteren van je studieaanpak. Vaak is nog niet duidelijk waar nu precies de schoen wringt. Je doet je best, besteedt genoeg tijd aan je studie, maar toch lukt het niet om je vakken naar voldoening af te ronden. Ook dan is het een goed idee om een afspraak te maken met één van de studieadviseurs. Samen met jou analyseren we je studieaanpak en creëren we een behapbaar plan om je studievaardigheden en je studievoortgang te verbeteren. En heb je de studietips gelezen die we in november 2023 via Canvas hebben gedeeld? Je vindt ze hier.


Effective studying (Canvas course)
In de online course "Effective studying" op Canvas kun je veel studietips vinden. 


Waar vind ik blokplanners?

Hieronder vind je de blokplanners van collegejaar 2023-2024.